Pakket PLATINUM

TOOLBOX + PRACTITIONER + CONSULTANCY

Je wilt aan de slag met co-creatie met patiënten en je vraagt je af: Hoe dan? Met wie? Welke methodieken kan ik toepassen? Welke methodieken zijn passend in de verschillende fases van mijn project, ontwikkeling of onderzoek? 

Je wilt meer leren over de achtergronden van patiëntenparticipatie. Je wilt weten waarom het zo belangrijk is en leren van heel veel praktijkvoorbeelden. Je wilt je eigen waarom, missie en visie van participatie praktisch omschrijven.

Je wilt stap voor stap een compleet participatieplan maken, in co-creatie met je doelgroep, zodat je dat kan inzetten binnen je organisatie of voor een subsidieaanvraag.

Je wilt als je het even niet meer weet al je vragen voor kunnen leggen in een live coachcall, die maandelijks wordt gehouden. Hierbinnen leer jij ook van andere mensen die in de opleiding actief zijn. Deze mensen ontmoet jij ook in de IKOcreate community, waar jij veel kan delen en leren én 24/7 schriftelijke vragen kan stellen aan de experts van Stichting IKONE. 

Je wilt bovenal leren, begrijpen en oefenen hoe je binnen co-creaties kan gaan werken vanuit de waarden  gelijkwaardigheid, veiligheid, kwetsbaarheid en positiviteit.

Je wilt vanaf de eerste les aan de slag met daadwerkelijke co-creatie 

 en tenslotte wil je dat dit moeiteloos gaat. 

Die moeiteloosheid wordt met dit pakket extra ondersteund omdat jij 10 indivuele consultancy uren krijgt. Hiermee krijg jij 1 op 1 coaching van een top-expert van IKONE. 

Dan ga je aan de slag met pakket Platinum! Want door de combinatie van de toolbox, de practitioner opleiding en individuele consultancy ga jij met co-creatie grote impact maken.

Voor wie? 

Voor iedereen die wil co-creëren. Of je nou aan de slag bent met innovatie- implementatie- of transformatie processen. Of je nu een sociale of digitale verandering wil doorvoeren. Of je bent aan de slag met een (participatief) wetenschappelijk of actieonderzoek. Ook heel geschikt voor beleidsmakers die in het vormgeven van beleid gelijkwaardig willen samenwerken met de mensen voor wie jij het doet. 

Toolbox

In de Toolbox Samenwerken met patiënten vind jij de antwoorden op deze vragen en wordt jij stap voor stap begeleid in het vandaag moeiteloos starten met co-creatie. 

Door middel van de filters krijg jij de methoden die passen bij jouw specifieke vraag. De stappenplannen zijn helder en overzichtelijk. De mooi ontworpen templates helpen en inspireren jou. Met de checklists zorg je ervoor dat je niets vergeet. 

De toolbox inspireert jou ook door middel van vele ervaringsverhalen van zowel patiënten als professionals. 

De vraag en antwoordmodule is de kers op de taart. Want alle vragen waar jij vast en zeker ook mee speelt, zijn beantwoord! 

De complete toolbox geeft jou meer dan genoeg houvast om zélf te leren samen te werken met patiënten en cliënten. 

 

 

Als je aan de slag gaat met dit pakket dan ga jij co-creëren met behulp van:

 

Toolbox basis licentie (1 jaar)

Practitioner opleiding (1 jaar)

Individuele coaching (10 uur)

 

 De practitioner opleiding is als volgt opgebouwd:

 

 • De online practitioner opleiding (www.ikocreate.nl) bestaat uit twee modules van in totaal 10 lessen.
 • Je kunt gebruik maken de Practitioner opleiding binnen een online omgeving op je computer of op de telefoon of tablet met de app.
 • Je doet de opleiding in jouw eigen tempo en op een voor jou geschikt moment.
 • Je kunt elk moment instappen, je hebt een jaar lang toegang tot de toolbox , de practitioner opleiding en de IKOcreate Community.
 • Elke les bestaat uit een of meer video’s waarin dé expert op het gebied van patiënten participatie, Anne-Miek Vroom, je op inspirerende wijze meeneemt in het samenwerken met patiënten bij innovatie, transformatie, implementatie en onderzoek.
 • Door de praktische voorbeelden uit de rijke ervaring van stichting IKONE, leer je hoe je moeiteloos kunt samenwerken met patiënten, cliënten en naasten.
 • Anne-Miek vertelt ook over de lessen die anderen al kregen, je leert de do’s en don’ts uit aansprekende praktijkvoorbeelden.
 • Elke les krijg je een aantal uitgewerkte opdrachten in een werkboekje en word je op weg geholpen om een aantal toolbox methodes toe te passen.
 • Door de opbouw in het programma, waarin we hebben doordacht hoe jij succesvol kunt zijn in het samenwerken met patiënten, leer je stap voor stap moeiteloze en succesvolle co-creaties te organiseren.
 • Je gaat in module 1 en 2 gaandeweg onderdelen van het door IKONE ontwikkelde Patiënt Participatie Model Canvas invullen. Aan het eind van de practitioner heb je jouw participatieplan zo goed als klaar, deze kan je binnen jouw organisatie gebruiken, voor een subsidieaanvraag of voor de uitvoer van je onderzoek of project.
 • Waar de toolbox een Do it Yourself methode is waarin je vooral zelf ontdekkend leert, word je in de practitioner opleiding vanaf de basis stap voor stap opgeleid.
 • Jij leert ook jouw eigen ‘WHY’ van participatie door middel van het herkennen van de waarden van participatie. Ook leer jij de missie en visie voor jouw project en/of werkzaamheden kennen, in co-creatie met de patiënt!
 • Door de laagdrempelige opzet, is praktisch aan de slag gaan heel gemakkelijke geworden.


Je werkt in de practitioner opleiding aan de volgende doelen:

 • Je leert de waarden gelijkwaardigheid, veiligheid, kwetsbaarheid en positiviteit toe te passen tijdens de co-creatie.
 • Je leert interviewen zonder te sturen.
 • Je leert zorgvuldig te handelen in het gehele traject: voor-, tijdens- en na co-creatie.
 • Je bent je bewust van de impact van het delen van patiënt ervaringen voor die patiënt en overige betrokkenen.
 • Je leert je eindgebruiker kennen en krijgt inzicht in de voor hen belangrijke betrokkenen.
 • Je gaat op verschillende wijzen co-creëren met de eindgebruiker die jij kiest, bijvoorbeeld patiënten of cliënten. Je start zowel individuele als groeps-co-creatie.
 • Je weet waar je mensen kan vinden waarmee je kan co-creëren.
 • Je hebt helder hoe je patiënten beloont.
 • Je leert heldere verwachtingen te creëren voor alle betrokkenen.
 • Je leert een vraagstuk vorm te geven met patiënten.
 • Je leert een kaart van betrokken te maken.
 • Je leert ervaringsverhalen ophalen.
 • Je leert de toolbox zo zinvol mogelijk toe te passen.

▢  Daarbij deel en leer je met de:

 • IKOcreate community waarbinnen je vragen kan stellen aan medecursisten, met en van elkaar kunt leren en je ook vragen kan stellen aan het team van IKOcreate.
 • Maandelijkse coach call met een adviseur van IKONE (aankondiging via de mail en binnen de community).

Én je hebt een jaar lang  toegang tot de Toolbox Samenwerken met patiënten.

Deze bestaat uit: 

▢  Veertien uitgewerkte co-creatie methode stappenplannen.

Deze methodes zijn in co-creatie met patiënten en professionals uit het werkveld van Zorg en Welzijn ontwikkeld en zijn zo praktisch omschreven dat je er meteen mee aan de slag kunt.

▢  Door het selectiefilter kun je die methoden zoeken die passen bij jouw doel, projectfase, vaardigheden of beschikbare tijd.

▢  Verder krijg je toegang tot de mooi en praktisch vormgegeven downloads.

▢  Ook leer jij van:

 • Vraag en antwoord module binnen de Toolbox
 • Ervaringsverhalen binnen de Toolbox
 • Do it yourself. Ga aan de slag, probeer de methodes uit en leer al doende co-creëren!
De individuele consultancy wordt gegeven door een adviseur van IKONE. Deze coaching is in principe maximaal 2 uur per maand in te zetten gedurende de duur van de licentie (1 jaar). In goed overleg kan hier een afspraak op maat over gemaakt worden.

 

 

Koop dit pakket
Wat is de investering?
Meer informatie

Kijk op onze homepagina voor meer veelgestelde vragen of klik hier.

Hier wil ik meer over weten!

Neem contact met ons op bij interesse of vragen over dit pakket.

CONTACT